Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Hoe loopt een kredietaanvraag bij crowdfunding?

Geplaatst op: 28-01-2020, 10:34:08

Vraag
We willen via crowdfunding een project financieren. Hoe pakken we zo’n kredietaanvraag aan?

Antwoord
Het is cruciaal om uw project zo goed mogelijk te omschrijven en te presenteren. Ten eerste om het door de screening van het crowdfundingplatform te krijgen, maar ook om investeerders over de streep te trekken. Met het formuleren van het plan legt u het fundament voor uw project. Zorg voor een concreet idee dat goed is afgebakend. Mensen moeten het vertrouwen krijgen dat het een goed uitvoerbaar project is. Voorkom loze kreten zoals ‘de wereld groener maken’. Breng het grotere idee terug tot een concreet project: het omzetten van nachtdauw in de woestijn tot water om gewassen te verbouwen, of een ledlamp die daglicht gebruikt om op te laden en zo ’s nachts te gebruiken is voor verlichting. Blijf schaven tot u een aansprekend verhaal heeft. Dit verhaal is de basis van uw hele project, dus zorg voor een goed fundament.

Concrete projectomschrijving

Het volgende rijtje stappen kan u helpen om tot een concrete projectomschrijving te komen:

  • Stel uzelf de vraag waarom het een goed plan is.
  • Scherp dit antwoord aan tot u de essentie te pakken heeft.
  • Maak hiervan een aantrekkelijk verhaal met een pakkende intro.
  • Leg deze boodschap voor aan uw collega’s en vraag om feedback.
  • Verwerk de feedback in uw omschrijving.

Doelstelling, streefbedrag en looptijd

De volgende stap is het basisvoorstel uitwerken tot een ‘compleet’ verhaal in tekst en beeld. Dit houdt in dat alles wat u wilt vertellen in het voorstel voorbijkomt op het juiste moment: doelstelling, streefbedrag en looptijd. Deze onderwerpen komen in een logische volgorde aan bod door ze in elkaars verlengde te noemen. Wees eerlijk over uw situatie en de vooruitzichten in uw branche, maar houd het in eerste instantie kort. De gemiddelde investeerder heeft weinig tijd en zin om pagina’s vol toelichtingen door te nemen. U moet daarom direct de aandacht van uw publiek zien te grijpen!

Meer info
Uiteraard kunnen wij u hier ook van dienst zijn met adviezen en ‘over de schouder’ meekijken. Bel (043-3690375) ons dus gerust of stuur een e-mail (info@intermedisaa.nl). Samen komen wij zeker verder!

Bron: vraag & antwoord van 24 juli 2019 op www.rendement.nl

Ga terug naar de vorige pagina